Werkgevers

Als werkgever wenst u een maatoplossing voor uw personele vraagstukken. Of het nu gaat om tijdelijk personeel of om het vinden van de juiste vaste medewerkers.

Runflex levert u deze maatoplossingen. Wij zijn geen nieuwkomer in de flexmarkt, werken reeds jaren samen met diverse (grote en kleine) opdrachtgevers en we zijn gewend om succesvol te zijn.

Een korte uiteenzetting:
Werving en Selectie

Wij zorgen voor de werving en selectie van uw nieuwe vaste medewerkers, en nemen u het proces van werven, selecteren, gesprekken voeren, etc. uit handen. Middels ons uitgebreide netwerk zoeken wij voor u de persoon die voldoet aan het opgegeven functieprofiel. U hoeft hierdoor maar een beperkt aantal gesprekken te voeren met kandidaten. Heeft u de juiste kandidaat gevonden, dan kan u hem of haar direct op contract nemen.

Op zoek naar vaste medewerkers?

Uitzenden

U betaalt als werkgever alleen de daadwerkelijk gewerkte uren van de kracht en heeft geen verplichtingen bij ziekte of bij het wegvallen van werk. Het einde van de overeenkomst is flexibel en hoeft niet vooraf bekend te zijn. Gelijke beloning uitzendkracht versus vaste medewerkers (inlenersbeloning) Overname van de kracht kan na 1040 uur.

Tijdelijke inzet van extra personeel?

HR advies

Heeft u regelmatig kleine of grote vragen over personeelszaken maar ontbreekt er binnen uw organisatie de kennis en / of tijd , dan is Runflex de partner die u hierbij kan adviseren. Wij bieden ondersteuning bij HR vraagstukken zoals ontslag, ziekteverzuim of andere P&O diensten.

Ondersteining bij HR vraagstukken zoals ontslag, ziekteverzuim of andere P&O diensten?

Payroll

Runflex neemt zowel de administratieve -, financiële verplichtingen als de arbeidsrechtelijke risico’s van uw personeel over. Het juridisch werkgeverschap ligt hierdoor niet meer bij u, terwijl u wel de verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden – , het loon en overige voorwaarden van de medewerker blijft houden.

Wilt u meer flexibiliteit, minder kosten en risico?

Detachering

U bent op zoek naar een medewerker voor een bepaalde tijd of voor een bepaald project. Het einde van de overeenkomst staat dus vast. Voor zowel u als de medewerker geeft dit meer zekerheid.