Werknemers
Runflex Uitzendbureau, Persoonlijk en betrokken

Ben jij op zoek naar een tijdelijke baan in de dienstverlenende-, financiële- of industriesector? Kijk eens even naar ons vacatureoverzicht. Je kan natuurlijk ook gewoon eens binnen lopen bij ons, de koffie staat klaar en wie weet hebben we wel per direct een passende baan voor je, dat zou zeker niet voor het eerst zijn bij Runflex!

Wij hebben ons per slot van rekening tot doel gesteld om onze kandidaten succesvol te bemiddelen naar een vaste en/of tijdelijke baan, rekening houdend met ieders wensen en kwaliteiten.

Deze bemiddeling kan inhouden:
Uitzending

U betaalt als werkgever alleen de daadwerkelijk gewerkte uren van de kracht en heeft geen verplichtingen bij ziekte of bij het wegvallen van werk. Het einde van de overeenkomst is flexibel en hoeft niet vooraf bekend te zijn. Gelijke beloning uitzendkracht versus vaste medewerkers (inlenersbeloning) overname van de kracht kan na 1040 uur.

Detachering

U bent op zoek naar een medewerker voor een bepaalde tijd of voor een bepaald project. Het einde van de overeenkomst staat dus vast. Voor zowel u als de medewerker geeft dit meer zekerheid.

Werving en Selectie

Wij zorgen voor de werving en selectie van uw nieuwe vaste medewerkers, en nemen u het proces van werven, selecteren, gesprekken voeren, etc. uit handen. Middels ons uitgebreide netwerk zoeken wij voor u de persoon die voldoet aan het opgegeven functieprofiel. U hoeft hierdoor maar een beperkt aantal gesprekken te voeren met kandidaten. Heeft u de juiste kandidaat gevonden, dan kan u hem of haar direct op contract nemen.

Payroll

Runflex neemt zowel de administratieve -, financiële verplichtingen als de arbeidsrechtelijke risico’s van uw personeel over. Het juridisch werkgeverschap ligt hierdoor niet meer bij u, terwijl u wel de verantwoordelijkheid voor de werkzaamheden – , het loon en overige voorwaarden van de medewerker blijft houden.

Schrijf je in!

Op zoek naar een baan en benieuwd naar wat Runflex voor je kan betekenen, schrijf je dan in.

Hoe gaan wij te werk

Indien je reageert op een vacature, spontaan langskomt op onze vestiging, of op een andere manier in contact met ons komt, gaan wij in een kort gesprek met jou samen de inschatting maken of wij mogelijkheden voor je zien bij deze of wellicht een andere opdrachtgever.

Is dit het geval dan plannen wij een intakegesprek met je in.

Het intakegesprek

Tijdens dit intakegesprek, wat plaatsvindt op onze vestiging, hebben we meer tijd om elkaar te leren kennen. Wij willen in dit gesprek een zo volledig mogelijk beeld van je krijgen en in kaart brengen waar je kwaliteiten liggen.

Natuurlijk bespreken we eveneens de vacature, het bedrijf, jouw wensen en maken we samen een inschatting of we je gaan voorstellen op de vacature.

Zorg bij het intakegesprek in ieder geval dat je goed voorbereid bent en een aansluitend CV meeneemt. Je kan het intakegesprek dus zien als een soort eerste sollicitatiegesprek.